La síndica de greuges, Maria Assumpció Vilà, ha afirmat que a la ciutat s’estan venent bombones de gas butà a peu de carrer de forma irregular “i tolerada”, mercaderia que pot ser perillosa. La defensora denuncia que aquestes pràctiques també provoquen episodis de soroll (pels cops que els venedors donen a les bombones per alertar de la seva presència), i que posen en risc la seguretat de les instal·lacions que els clients tenen a casa seva, a part de suposar una causa d’indefensió pel sobrecost que tenen.

Els principals inconvenients que, segons Vilà, suposa la venda de gas butà a la ciutat són la manca de control sobre quins són els consumidors de butà, amb la conseqüència que no se’ls recordi el deure que tenen de fer revisions periòdiques de les instal·lacions. També la possibilitat que es produeixin conductes abusives a l’hora d’exigir un preu que la síndica considera “arbitrari i abusiu”, així com la falta d’empara pública dels usuaris d’aquest producte de primera necessitat. Altres queixes suggerides són les molèsties a les comunitats de veïns per les trucades dels venedors als timbres dels habitatges, i les causades pels cops que es fan a les bombones per avisar de la presència de repartidors al barri. Sobre aquests treballadors, Maria Assumpció Vilà veu també manca de control de les seves condicions laborals.

Vilà ha recomanat l’Ajuntament que investigui els fets i eradiqui les males pràctiques i proposa, si cal, arribar a acords amb les empreses distribuïdores.