Des del Gremi de Restauradors rebutgen que la normativa sigui igual per a totes les terrasses i han defensat que cal analitzar “cas per cas” perquè la uniformitat de terrasses “no és coherent amb el model de ciutat”. Pere Chias ha explicat que més d’un miler de restauradors ja han rebut notificacions per reduir les taules de les seves terrasses, però 800 s’hi han oposat, tot i que saben que s’arrisquen a rebre sancions.

La primera reunió entre restauradors i Ajuntament va ser al gener, quan el consistori es va comprometre a tenir enllestida la nova ordenança en quatre mesos, però amb la temporada alta gairebé a tocar, el gremi denuncia que no s’ha arribat a cap acord en aquesta qüestió. Per això, demanen una moratòria d’un any i evitar que la reducció de terrasses repercuteixi econòmicament en el sector durant aquest estiu.

De fet, el president del gremi, Pere Chias, ha explicat que l’activitat econòmica està paralitzada, i posa en risc llocs de feina i perjudica també els proveïdors de mobiliari de terrasses. Amb l’entrada del PSC al govern municipal, Chias s’ha mostrat optimista perquè ha reconegut el suport dels socialistes durant el mandat anterior.