Laia Ortiz ha afirmat que el recompte de persones sense llar hauria de ser del conjunt de Catalunya ja que moltes marxen de la ciutat o poble d’on viuen “perquè no hi ha cap servei d’atenció” i van cap a Barcelona. Ortiz ha agraït la tasca de totes les entitats i voluntaris que han participat en la iniciativa i ha assenyalat que es tracta d’un “exemple de treball en xarxa”. Ha afegit que el repunt de persones que viuen al carrer “preocupa” i ha destacat l’augment de les persones que s’allotgen en equipaments municipals i d’entitats socials o pensions. En vista d’aquestes xifres, Laia Ortiz considera que cal un “abordatge integral” de la situació per reduir els casos d’exclusió residencial, la precarietat laboral i l’atur de llarga durada.

Per la seva banda, la síndica de greuges de Barcelona, Maria Assumpció Vilà, ha assenyalat que les xifres del recompte de persones que viuen al carrer demostra que “queda molta a feina a fer” i que és necessària la implicació de totes les administracions competents per atendre aquesta problemàtica. Ha subratllat que s’ha de treballar per evitar que el nombre de persones sense llar creixi a tot el territori català a partir d’un increment de les polítiques preventives d’habitatge, salut i suport social, i una revisió dels mètodes d’intervenció a seguir.

Des de la sindicatura es defensa la importància d’un model d’atenció individualitzat continuat i potenciar el “housing first”, que consisteix a proporcionar a aquestes persones primer de tot un allotjament individual, amb un equip de suport, i després aprofundir en la intervenció social i laboral.