Des de 1996, l’arribada de la primavera és el moment en què la Denominació d’Origen (DO) Penedès, dóna a conèixer les novetats de la temporada. Francesc Olivelles, director de la DO, ha dit a BTV que es tracta de la més propera a la ciutat i acostar el certamen a Barcelona, diu, és una manera més directa d’arribar al sector professional de la restauració, hostaleria, botiga especialitzada i premsa.

L’esdeveniment ha fet ara un pas endavant i ha deixat enrere el nom de Nous Penedès -amb 19 dicions a les espatlles-, per presentar la primera de CreaTast Penedès, a El Born Centre de Cultura i Memòria. Es tracta un nou format perquè, segons Olivelles, la denominació d’origen va molt més enllà de la pura denominació geogràfica. També s’ha presentat una nova imatge corporativa.

El CreaTast Penedès també vol fer arribar les creacions vinícoles al gran públic i per aquest motiu, a més de periodistes i professionals convidats, s’ofereix una entrada de cinc euros, per a tots els aficionats, entre les 16 i les 20.30 h d’aquest dilluns.