El 5 de maig, només fa 20 dies, Salvador Vendrell va deixar la vicepresidència segona de la Fundació Barcelona Comerç per ser-ne el president. En una entrevista a BTV, ha valorat negativament el fet que hi hagi hagut fins a tres representants polítics al capdavant de Comerç, malgrat que aclareix que des de l’entitat tenen bona relació amb tots. Aquest dimecres es farà públic que Montserrat Ballarín, del PSC, encapçalarà la regidoria.

Vendrell també ha fet balanç de l’obertura de comerços dels darrers tres diumenges de maig i ha considerat la iniciativa com un “desastre”. Ha dit que aquesta decisió es va prendre en consens amb veïns i comerciants al febrer, pensant que durant aquesta època de l’any els turistes que visiten Barcelona deixen més diners a la ciutat, però, admet, “no ha acabat de funcionar”.

En referència als dos primers diumenges d’octubre, en què els comerciants també tenen la possibilitat d’obrir si ho volen, Vendrell ha dit que “si no és rendible està clar que no obrirem”. També ha destacat que “no volem canviar hàbits de consum dels barcelonins i no volem obrir més diumenges perquè creiem que no va amb el model de ciutat que volem”.

El flamant president de la Fundació Barcelona Comerç també diu que “ens sobta” que Barcelona Oberta (Unió d’Eixos Comercials Turístics, Barna Centre, la Rambla, el passeig de Gràcia, el Born) en faci un balanç “molt positiu” i de “gran afluència de compradors”. Segons Vendrell, la fundació va poder constatar que no hi havia gaires botigues obertes i per tant l’afluència no podia ser gaire elevada.