La companyia Danone fa 100 anys i ho commemora amb una exposició retrospectiva al Museu del Disseny de Barcelona. Una mostra oberta al públic on podem descobrir que els orígens del iogurt Danone cal buscar-los en els baixos d’un taller al número 16 del carrer dels Àngels l’any 1919.

L’empresari Isaac Carasso, els va començar a fabricar i comercialitzar  com a producte medicinal a través de les farmàcies. Defensor de les propietats mèdiques i digestives del producte, produïa iogurts de nit i l’endemà els distribuïa en recipients de porcellana reciclables. La distribució no es feia en cotxe, sinó que s’utilitzava la xarxa de tramvies municipals per fer arribar els iogurts a les farmàcies.

A l’exposició, que aquest dimecres ha obert portes al Museu del Disseny, es recullen cartells publicitaris de diferents èpoques, anuncis, fotografies i podem veure l’evolució dels envasos des dels de porcellana fins als de vidre, passant pels de plàstic.

També s’explica l’origen del nom de la marca. Resulta que el fill de Carasso es deia Daniel, però a la família tothom el coneixia com a Danon. Passejant per l’exposició rellegim alguns dels eslògans que han acompanyat la marca en aquests 100 anys. Dels anys 30 és la frase “Un Danone cada dia salut per a tota la vida”. La distribució del producte va fer un pas endavant amb la irrupció dels vehicles de repartiment els anys 60. I una fita important va ser la creació dels Petit Suisse i les Natilles a principis dels 70.

“The Love Behind Food Summit”

Coincidint amb el centenari de la marca també s’ha organitzat una trobada en què debatre sobre el futur de l’alimentació. En la primera de les dues sessions ha participat l’extennista Andre Agassi. Amb ponents de l’àmbit nacional i internacional (dijous 9 de maig hi participen la xef Carme Ruscalleda i el director de la Fundació Alícia, Toni Massanés), es vol debatre sobre alimentació, salut, educació i sostenibilitat.

Conscients que el futur és dels nens també s’han previst tallers per a escolars perquè puguin entendre de manera lúdica la importància d’una alimentació saludable i d’arrencar bé el dia amb un bon esmorzar.

En el marc de les activitats es convidarà els escolars a escriure missatges amb desitjos que es guardaran en una càpsula del temps per obrir-la d’aquí a 30 anys.