Després que aquest dijous el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) hagi donat llum verda a l’obertura del sector de l’oci nocturn, ara els empresaris dels locals tenen un repte majúscul. La majoria surten molt tocats de la pandèmia, amb treballadors en ERTO i deutes econòmics, fet que dificulta una correcta reobertura.

Tornar a la normalitat després de 500 dies

Els propietaris de la discoteca Wolf, del Poblenou, ens confessen que, des de l’anunci de la reobertura, estan treballant contra rellotge, i el mateix ens comenten els gerents de la sala Jamboree. Tots estan trucant als treballadors que tenien en ERTO per tornar a l’activitat però molts ja han trobat altres feines. El mateix problema tenen amb els empleats de seguretat, els DJ o el personal de sala.

Els gerents són conscients que molts locals no estaran a punt per a aquest mateix dijous, un 40 % segons FECASARM, però confien que divendres la situació serà més propícia i la gran majoria, un 70 %, ja estaran a punt. Aquesta possibilitat és més factible per als petits locals però molt difícil per a les grans sales. De fet Razzmatazz ja ha anunciat que aixecarà la persiana el proper dijous 14 d’octubre.

Molts reptes per afrontar

A banda de la dificultat econòmica creada per la pandèmia, amb un dèficit acumulat al sector de 6.000 milions d’euros o un 30 % dels locals tancats, segons indiquen FECASARM i Fecalon, la posada en marxa de les mesures sanitàries també genera preocupació dins del sector.

FECASARM, per la seva banda, vol demanar a la Generalitat que es pugui permetre l’entrada a tots aquells que presentin un test d’antígens realitzat en una farmàcia.

El Gremi de Discoteques de Barcelona també vol que la Generalitat sigui més flexible amb les llicències dels locals, especialment pel que fa als horaris d’obertura. Ara mateix l’oci nocturn només pot obrir a partir de les sis de la tarda i ara demanen poder obrir també al matí i al migdia. Tot i ser conscients que el negoci principal es troba a la nit, el sector creu que cal obrir més finestres de negoci, per exemple, organitzant concerts al matí o bé oferint la possibilitat de fer el vermut als seus locals. Aquesta situació, per exemple, Madrid ja l’està estudiant.

Fecalon també avisa que el repte de la mascareta obligatòria a la pista de ball és gairebé impossible de complir. Per això demana als clients que siguin responsables i respectin les normes que la Generalitat imposa als seus negocis.