La voluntat de trobar-se per menjar i fer sobretaula aquestes festes es contraposa amb les restriccions pautades per la Generalitat, sobretot si s’opta per anar a dinar en un restaurant. La limitació horària i d’aforament a la restauració s’ha traduït en dinars que no s’allarguen i, en moltes ocasions, cancel·lacions per la reducció de comensals.

És precisament el que ha passat al restaurant Anfiteatro de Barcelona, on fa 18 anys que una família de 60 persones reserva tot el menjador per celebrar Sant Esteve. Aquest any han cancel·lat la trobada familiar però, malgrat tot, l’Ernesto Jimeno, gerent de l’Anfiteatro, els ha trucat per desitjar-los bones festes. El propietari explica que “els han vist créixer” al llarg d’aquests anys, que es quedaven sempre fins al vespre i es donaven els regals, “era una cosa entranyable”, afegeix Jimeno.

Un servei curt i amb la meitat de la plantilla

Passar dels 60 comensals habituals a 30 ha comportat també una reducció de la plantilla. En aquest servei que comença a les 13.30 h i acaba a les 15.30 h, tan sols hi treballa la meitat dels treballadors de l’establiment i serveixen als clients que, avui, per poder complir amb les mesures, mengen a les taules adjacents als finestrals que obren, diuen, de forma intermitent.

Més que complir la llei, complir la lògica.
Ernesto Jimeno, gerent de l’Anfiteatro de Barcelona

El restaurant ha apostat per fer un únic torn i així evitar el trànsit de clients que es podria generar. El propietari subratlla que “respecten les precaucions al peu de la lletra” i que més que complir la llei, cal complir la lògica per evitar cap risc de contagi. Jimeno afirma que els encantaria poder tenir 60 o 70 persones menjant al restaurant, “però que no és possible”.

interior-restaurant

Dates clau cancel·lades en un any complicat

El mes d’octubre i en un dels anys més complicats per la restauració, l’Anfiteatro de Barcelona va celebrar el seu 20è aniversari. Jimeno explica que malgrat la crisi del 2008, que ho van notar, el fet que aquest any hagin estat cinc mesos tancats ha estat “terrible” i els ha passat factura. Per això viuen amb preocupació les cancel·lacions que han hagut de fer pels sopars del 24 i 31 de desembre a causa de les noves restriccions. Afegeix que, a banda de funcionar amb la meitat del personal, els socis han hagut “d‘aportar bastants diners per mantenir el restaurant“.