La 111a edició de la Copa Nadal que organitza el Club Natació Barcelona s’ha fet sota unes mesures sanitàries rigoroses que el Procicat va avalar 48 hores abans de la prova. Una edició que ha tingut uns 250 participants i en què Guillem Pujol i Laura Rodríguez han estat els guanyadors.

Una Copa Nadal en pandèmia

La Copa Nadal ha estat molt diferent de les altres edicions. Tots els participants han hagut de complir tot un seguit de mesures sanitàries. Fer un control d’antígens previ, fer servir el gel, mantenir la distància de seguretat i portar mascareta menys en el moment de nedar. Els han fet passar per un recorregut que els portava a uns espais anomenats cambres, on s’han preparat per nedar. Tot seguit en cada sèrie s’han fet sortides de sis nedadors.

Guillem Pujol obté la setena Copa Nadal seguida

Guillem Pujol, nedador del Centre Natació Mataró, s’ha imposat en la prova nadalenca per setè cop consecutiu. En aquesta edició Pujol ha fet una marca de 2 minuts i 11 segons, cinc segons més que el segon classificat,que ha estat Eric Vilaregut; el tercer lloc ha estat per Pol Gil. Guillem Pujol va guanyar per primer cop l’any 2014 i ara té l’objectiu d’igualar Dani Serra, que amb deu victòries és el nedador que ha guanyat més cops la prova. Això sí, no van ser consecutives i de moment per a Pujol les set han estat seguides.

Guillem Pujol Copa Nadal
@CNBARCELONA

Laura Rodríguez guanya per tercer cop

La guanyadora en categoria femenina ha estat Laura Rodríguez, que s’ha imposat amb un temps de 2 minuts i 38 segons. La segona ha estat Aida Bertran, amb un temps de 2 minuts i 50 segons, a 12 segons de Laura Rodríguez, i la tercera, María Jose Mojica, amb un temps de 2 minuts i 53 segons. La nedadora del Club Natació Barcelona ha sortit en la primera tanda de sis, juntament amb Guillem Pujol, i ha aconseguit la cinquena millor marca dels 42 nedadors absoluts. Rodríguez ha guanyat per tercer any consecutiu la prova; la primera victòria va ser el 2018.

Els populars també neden

La darrera sèrie a participar en la Copa Nadal ha estat la categoria popular, s’hi han pogut veure nedadors disfressats i el més important no ha estat el crono, sinó la diversió.