Les 25 parades del Mercat de la Guineueta han conviscut amb unes obres de reforma durant dos anys i aquest n'és el resultat. Els comerciants han aprofitat els canvis per obrir serveis nous als clients. JORDI TORREGROSA, president Associació Comerciants Mercat de la Guineueta "Tenim una sala polivalent que volem aprofitar per fer moltes activitats. Després també canviarem l'horari. Ara treballarem de dilluns a divendres de 8 a 20 h. I volem fer més serveis com el servei a domicili." El mercat ha canviat tant a dins com a fora. Comerciants com la Lourdes han readaptat l'antic negoci dels seus pares per tenir una oferta més atractiva. LOURDES FRANCO, comercianta del Mercat de la Guineueta "Nosaltres ja fa 20 i escaig d'anys que estem aquí. En principi veníem llegums cuits només i ara hem començat una nova etapa amb pasta fresca i aquí estem. S'ha reinventat la manera de vendre dels mercats i estem tots intentant acomodar-nos a la nova situació que és un mica complicada, però que és el que necessitem." Els comerciants han vist amb curiositat i neguit l'entrada en funcionament del supermercat nou. Clients antics i nous es barregen als passadissos del mercat. MARI CARMEN GARCIA, clienta "Que ya estamos acostumbradas después de tantísimos años aquí que yo lo compro todo aquí." ALÍCIA JAUME, clienta "Caras nuevas y más bullicio, un poco más de bullicio. Ya le tocaba, le tocaba una buena repasada." El mercat remodelat s'inaugurarà oficialment a mitjan juliol. Però per a molts ja ha començat una etapa nova.

El mercat del barri de la Guineueta es va crear per abastir d’aliments als nous barris perifèrics nascuts en aquesta zona arran de l’onada immigratòria dels anys 60. Amb el pas del temps, el nombre de parades obertes es va acabar reduint a 25 i algunes parts del mercat havien esdevingut zones fantasma.

Les obres de remodelació, que van començar fa dos anys, han fet nou mig mercat. Les parades s’han aplegat en un espai més reduït, però actualitzat. A més, s’han ampliat el serveis del soterrani i s’acaba d’inaugurar un Mercadona a la planta baixa. Les obres han inclòs també la millora de les façanes i els accessos del mercat per donar un servei més complet als clients. La reforma ha costat prop de quatre milions d’euros.

Coincidint amb la inauguració de l’edifici remodelat, el mercat renovarà també l’horari i l’oferta de serveis complementaris. A partir d’ara, obrirà de dilluns a divendres de 8 a 20 h, sense tancar al migdia. També millorarà el servei que et porta la compra a casa. I s’organitzaran més activitats a la nova sala polivalent que s’hi ha creat.

Tot per animar un mercat que tant venedors com clients consideren que calia revitalitzar. Les millores els satisfan i les obres, que en cap moment han obligat a tancar el mercat, no han provocat molèsties greus.