Aquesta és la imatge que reivindiquen els comerciants de la Gran Via, una zona que habitualment no té aquesta vitalitat. De fet, comerciants i veïns lamenten que en els darrers mesos molts establiments han hagut d'abaixar la persiana. Per combatre l'estancament de vendes, els comerciants de la Gran Via s'han fixat en l'eix de Creu Coberta. MIQUEL RODRÍGUEZ, pastisseria Granier "L'associació de la Creu Coberta fa molts anys que hi és i ja té un nom consolidat. Nosaltres, en canvi, ens quedàvem una mica justets en el tema de socis, de comerç, etc." Per això a principis d'aquest any es van posar en contacte amb l'associació i junts van pensar la fórmula per tirar endavant aquesta part tan oblidada -diuen- del barri d'Hostafrancs. LLUIS LLANAS, president Associació Comerciants Creu Coberta "Van voler formar part de l'Associació perquè és més gran i ha anat bé per donar un impuls. Ja estem fent la primera fira de la Gran Via i això vol dir que aquí hi ha un comerç viu i amb força." La fira s'allargarà fins a les 11 de la nit i, a banda de les parades, hi haurà actuacions diverses musicals a càrrec de l'escola del barri Jam Session.

El tram de la Gran Via entre la plaça d’Espanya i el carrer de Sant Roc és una zona plena de botigues però amb molt poc dinamisme comercial. Per això a principis d’aquest any els comerciants d’aquesta zona van posar-se en contacte amb l’Associació de Comerciants de la Creu Coberta per tal de sumar esforços i fer front a la poca activitat comercial de la Gran Via.

Mig any després ha nascut la 1a Mostra de Comerç de la Gran Via, una fira en què participen comerços d’aquesta zona però també de diverses parts del barri d’Hostafrancs. Tot plegat per ajudar a dinamitzar el comerç de barri que, segons diuen els comerciants, està molt oblidat. La d’aquest dissabte ha estat la primera edició de la mostra, però els responsables dels establiments esperen que tingui continuïtat.