És la imatge que més es repeteix a les botigues els dies previs a les rebaixes. Gent mirant però fent poca despesa. Els botiguers ho confirmen, el mal temps els ha perjudicat, i molt. La moda d'estiu no ha tingut fins ara gaire sortida, i per això s'ha arribat a les rebaixes amb més estoc de l'habitual. Ja fa temps que molts comerciants ha optat per fer promocions i ofertes durant tot l'any. I tot i que la campanya comença oficialment demà, alguns aparadors ja anuncien les rebaixes des de fa dies. Els descomptes seran majoritariàment del 50%, tot i que en alguns casos arribaran al 70%. Cada català es gastarà de mitjana entre 150 i 170 euros, una mica menys que l'any passat. Per això, la Confederació de Comerç de Catalunya calcula que la facturació d'aquestes rebaixes caurà un 10%.

La Confederació de Comerç de Catalunya calcula que durant aquestes rebaixes es facturaran 700 milions d’euros. Aquesta xifra suposa una caiguda de 100 milions d’euros respecte de l’any passat. El motiu és doble: la despesa que farà cada català serà també inferior i els descomptes, en alguns casos, poden arribar fins al 70%.

Cada persona es gastarà de mitjana entre 150 i 170 euros, quan l’any passat van arribar als 180. Tot i això, des de la Confederació de Comerç ho valoren positivament perquè consideren que és una bona oportunitat per als consumidors de trobar el millor producte al millor preu. Els productes més demandats seran la moda, roba i calçat i el parament de la llar.

Els compradors trobaran més oferta que mai perquè els comerciants no han venut gaire producte d’estiu, un fet que atribueixen en part a la crisi, però també a la climatologia. Els mesos de maig i juny no ha fet prou calor i això ha perjudicat les vendes.

El calendari oficial marca com a data d’inici de les rebaixes d’estiu el dia 1 de juliol, però cada vegada són més els establiments que les avancen uns dies. De fet en alguns aparadors durant aquesta setmana ja lluïen els cartells anunciant la campanya. De fet, molts comerciants han avançat les rebaixes els darrers dies, sobretot durant el darrer cap de setmana, per intentar ser els primers a oferir les seves gangues. I la pràctica cada cop més comú és fer promocions i ofertes durant tot l’any per animar les vendes.