Tant avui com dilluns i dimecres de la setmana vinent, els treballadors de Kalise-Menorquina (a Palau-solità i Plegamans) i Lacrem (Farggi, al barri de Provençals del Poblenou) fan aturades parcials de 9 a 11 h, i entre les 16 h i les 18 h. Aquesta tarda, una trentena de treballadors s’han manifestat durant aquestes dues hores a la porta de la fàbrica.

La vaga té un seguiment del 95% dels treballadors del sector, segons els sindicats. CCOO denuncia que Farggi ha vulnerat el dret de vaga perquè, per mantenir en marxa la línia de fabricació de gelats durant l’aturada, ha utilitzat empleats vinculats al sector de producció de xocolates, que no estaven convocats a la protesta perquè es regeixen per un altre conveni col·lectiu.

Les aturades de dues hores per torn es repetiran els propers dies 1 i 3 de juliol. Divendres, dia 5, les plantilles de les dues fàbriques catalanes se sumaran a la vaga general en el sector de la fabricació de gelats a tot Espanya per la defensa del conveni col·lectiu.