Nissan fàbrica

Nissan no ampliarà les retallades de personal més enllà de l’expedient de regulació d’ocupació (ERO) que implica fer fora 600 persones que treballen a la planta de la Zona Franca. Una retallada que es va pactar amb els treballadors i consisteix en baixes voluntàries i un pla de prejubilacions i que formarà part de la retallada global que afectarà 12.500 treballadors de l’empresa a tot el món fins el 2022.

L’empresa ha donat els detalls a la plantilla en una reunió aquest dijous, després que la direcció de la marca japonesa fes l’anunci públic. Tot i que la retallada no afectarà la fàbrica barcelonina més enllà de l’ERO, l’anunci ha sorprès Xavier Hernández, secretari general de la secció sindical d’UGT a Nissan. Hernández: “Al maig ens van dir que hi hauria una reducció de la plantilla de 4.800 persones a tot el món”. També ha criticat que l’anunci de retallades suposa més del doble del que s’havia dit en un principi. En aquest context, la capacitat de producció de l’empresa es reduirà un 10 %.

Els beneficis de l’empresa cauen en picat

La companyia al·lega que els beneficis nets han caigut en picat entre l’abril i el juny i representen un descens del 94,1%. L’empresa ha dit que el retrocés es deu a la reducció de les vendes en diferents regions. Nissan ha confirmat que està implementant “reformes estratègiques” per construir una base operativa que asseguri la rendibilitat de l’empresa a mitjà termini.