Una setantena de treballadores de la llar i les cures han obtingut aquest diumenge a la tarda el certificat del curs de coneixements laborals, una formació recollida dins de la Llei d’acollida de persones immigrades i retornades de Catalunya i que té l’objectiu d’empoderar i millorar la seva autonomia. La formació està organitzada pel Centre d’Informació per a Treballadors Estrangers (CITE) de CCOO de Catalunya, conjuntament amb les associacions Mujeres Pa’lante, Las Libélulas i Mujeres Migrantes Diversas, i forma part del servei de primera acollida. El certificat d’assoliment d’aquest mòdul es té en compte per a l’obtenció dels informes d’estrangeria necessaris per a diversos tràmits.

Un col·lectiu “invisibilitzat”

Les treballadores domèstiques són un dels col·lectius amb més desprotecció laboral i amb condicions sovint precàries. Responsables del curs i representants d’aquestes associacions han reclamat que es dignifiquin les condicions laborals de les treballadores amb la ratificació del conveni 189 de l’Organització Internacional del Treball (OIT). Precisament, el conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir el Homrani, que ha assistit a la cerimònia, ha volgut reconèixer una feina que està “molt invisibilitzada”.

El curs s’ha impartit durant quatre diumenges a la tarda per facilitar que hi poguessin assistir aquestes treballadores, ja que moltes només disposen d’aquest dia per fer la formació.