port de barcelona

Segons ha aprovat aquest dimecres el Port de Barcelona, es construirà un nou espai per ubicar-hi un centre de camions, que tindrà com a objectiu facilitar la gestió de la circulació, i també la seguretat viària i l’espera i l’accés dels camions a les terminals portuàries. 

Aquest “truck center” està previst que es construirà en un espai situat al tram V de la ronda del Port, que actualment és un dipòsit de contenidors. Es tracta d’una ubicació estratègica perquè es troba entre la ronda del Port i els accessos a la ronda del Litoral i el passeig de la Zona Franca. D’aquesta manera s’aconsegueix una connexió ràpida del centre de camions amb aquestes vies d’alta capacitat. A més, segons destaca el Port, la ubicació ofereix també un accés ràpid a les principals terminals com ara la de contenidors o la dels ferris.

Ampliació de la terminal de càrrega

El Port de Barcelona també té l’objectiu d’accelerar la posada en servei de nous espais destinats a la terminal de contenidors, gestionada per BESTL’empresa rebrà 65.000 m² de forma anticipada, el mes d’octubre, del total dels 110.000 programats. Tot plegat, per a donar resposta a les seves necessitats operatives. BEST, que actualment es troba al 80 % de la seva capacitat, té previst construir una superestructura que li permeti donar resposta a l’augment del tràfic de mercaderies dels últims anys.