Per a la família, ha estat tot un orgull rebre el premi després de 40 anys de constància, treball i sacrifici. Ha estat una alegria especialment per a la mare, Teresa Feliu, qui va inaugurar el local l’any 1977. Aleshores, va traslladar-hi el restaurant que l’àvia tenia a una de les cases de la Guineueta Vella, edificis que van desaparèixer per donar pas a Canyelles.

En aquell antic restaurant, Teresa Feliu va criar i formar els cinc fills. Tots ells han seguit els seus passos. “Han estat molts anys d’ensenyament. Això s’ha de dur a la sang. Estic molt orgullosa dels meus fills”, explica, visiblement emocionada. “Nosaltres no hem après de l’escola: hem après de l’escola del dia a dia. […] Ells han sabut innovar, canviar i tirar endavant el negoci”.

Cinc germans a càrrec del restaurant

Els cinc germans van triar voluntàriament el restaurant i, amb el temps, s’han repartit les tasques: tres s’encarreguen de la cuina i dos, de les sales, la comptabilitat i les comandes. “Això és casa nostra. És molt més que un negoci: és una responsabilitat molt gran. Hem de remar tots i la sort és que remem tots”, assegura Jordi Gerpe, el petit dels germans. De fet, es mostra satisfet per la relació actual entre tots cinc. Creu que aquesta situació és idònia perquè el restaurant “continuï creixent”.

L’equip ha mantingut l’estima i la fidelitat de la clientela, la qual va formar la seva mare. “Prioritzem la qualitat al servei: molt esforç en una feina que ens agrada molt i clients que ja formem part de la família, com qui diu”, explica Juan Manuel Gerpe, el més gran dels germans.

Fins a 12 hores diàries de feina

Juan Manuel Gerpe opina que portar un restaurant com aquest requereix “molta implicació” per tal que el client es trobi com a casa seva. “Intentem millorar cada dia, sense abaixar la qualitat. Que se’ns reconegui l’esforç de tots aquests anys t’omple d’orgull. Nosaltres treballem entre 10 i 12 hores al dia“, sentencia.

El restaurant 5 Hermanos rep clients de Canyelles, però també de la resta del districte i la ciutat. Fins i tot, els coneix gent de fora de Barcelona gràcies al boca-orella. “Estem pràcticament al 100 % de l’ocupació“, diu Jordi Gerpe. “Els diumenges fem entre 15 i 20 arrossos per emportar, tenim totes les taules plenes i també omplim la terrassa”.

Ara, la família té projectes nous, com remodelar el menjador i la terrassa i innovar en la gastronomia.