Albert Adrià ha estat guardonat com a millor cap de cuina del 2017. El premi l’atorga la Reial Acadèmia de la Gastronomia. Adrià és propietari del grup Elbarri format per diversos restaurants, la majoria dels quals, estan situats al barri de Sant Antoni.

Albert Adrià, germà del prestigiós xef Ferran Adrià, rebrà el reconeixement el proper 25 de juny en una gala que se celebrarà al Museu Reina Sofia de Madrid. El xef està al capdavant del premiat restaurant Tickets -situat a l’avinguda del Paral·lel-, reconegut amb una estrella Michelin i considerat un dels millors 50 establiments del món.  Adrià també lidera els restaurants Enigma, Pakta i Hoja Santa (amb una altra estrella Michelin), el Celler 1900 i Niño Viejo. Rafael Ansón, president La Reial Acadèmia de la Gastronomia (RAG) ha assegurat que el premi està sempre molt renyit perquè hi ha molts candidats. Ansón ha destacat que el guanyador ha aconseguit que en els seus restaurants es mengi molt bé.

Les primeres passes gastronòmiques, a ‘El Bulli’

Albert Adrià va començar a treballar al restaurant El Bulli a mitjans dels anys 80. Va ser el seu germà gran Ferran Adrià qui li va encomanar la passió pels fogons. Durant anys es va encarregar de la part més dolça del restaurant elaborant els postres. La seva feina també va estar centrada en el taller de El Bulli on desenvolupava la seva creativitat per descobrir nous plats i nous gustos.