El Tickets, entre els 50 millors restaurants del món

El restaurant Tickets, al número 164 de l'avinguda del Paral·lel, ha entrat al lloc número 42 de la llista que la revista 'Restaurant' elabora anualment amb els millors locals de restauració del món. És la primera vegada que el Tickets, d'Albert Adrià, entra en aquesta llista, tot i que la guia Michelin de 2014 ja li va atorgar una estrella, que ha mantingut en la de 2015. La llista dels millors restaurants del món l'encapçala El Celler de Can Roca, a Girona, com ja ho va fer el 2013.

Ha estat una sorpresa poc esperada. L'Albert Adrià ens confessava que d'entrada no volia viatjar fins a Londres però l'organització de la revista 'Restaurants' hi va insistir. Si altres anys els guardons s'havien arribat a filtrar, enguany el secretisme ha estat absolut i Adrià no esperava endur-se el premi al millor pastisser del món.

A la Dolça, un raconet dins del Tickets creat fa tres mesos, és on el xef deixa volar les seves creacions. La Pavlova, la pinya nitro, el carrot cupcake o bé el formatge del Tickets han estat alguns dels culpables del reconeixement mundial a la feina més dolça del germà petit de Ferran Adrià. Fins i tot les postres tenen els seus clients habituals i formen ja part indissoluble de la proposta gastronòmica del Tickets. Al menú degustació, d'unes 20 tapes, s'hi afegeixen sis postres, segons Adrià, més canalles i que s'han de menjar amb els dits.

Tot i les bones notícies l'equip no pot abaixar la guàrdia, un número 42 significa una pressió afegida, Albert Adrià ens comenta que "un cop et trobes dins de la llista dels 50 millors del món et toca millorar any rere any" o si més no repetir rànquing, la resta es podria considerar un petit fracàs.