(ACN/redacció) El Gremi de Restauració de Barcelona rebutja la normativa municipal que obligarà els establiments de més de 200 metres quadrats a reservar un espai “d’espera” de deu metres quadrats per als repartidors. En un comunicat, el gremi “lamenta” que el consistori de la ciutat porti a aprovació definitiva la nova regulació, i avisen que parteix “d’un error manifest”.

Segons els restauradors, “Barcelona no té un problema d’acumulació de repartidors a les portes dels establiments“. “Ens trobem davant d’una normativa absurda que ningú no ha demanat i que la ciutat no necessita”, ha criticat el president del gremi, Roger Pallarols.

Asseguren que la nova regulació “fracassarà”

En aquesta línia, el Gremi de Restauració de la capital catalana considera que la regulació “fracassarà” perquè no obliga els repartidors a fer ús d’aquest espai reservat. A més, afirmen que es perdrà competitivitat perquè o es renuncia al lliurament a domicili o es malbaraten uns metres quadrats on ara hi ha taules per dedicar-los a una zona d’espera que no utilitzarà ningú“.

Així mateix, el sector també critica que els establiments que “tradicionalment” han basat el seu model de negoci en el repartiment “no es veuran afectats —per la mesura—, perquè, aparentment, només s’aplicarà a les flotes de ciclistes i no als motoristes“.

Acusen l’administració de promoure el monopoli

Sobre el Pla d’usos de l’Eixample que el govern municipal vol portar al proper ple i que pretén limitar els bars, restaurants, discoteques, supermercats de conveniència i altres botigues amb horaris especials a un màxim de 20 en un radi de 100 metres, el gremi celebra la flexibilització d’algunes mesures de la redacció inicial “que permeten el creixement del sector”. Tot i això, avisen que el pla “perpetua la criminalització de les activitats de restauració“.

Segons adverteixen la regulació més restrictiva d’aquest reglament s’aplicarà a l’obertura de nous establiments. “Si el sector hagués demanat vetar l’entrada de nous competidors se’ns acusaria d’anar en contra del principi de lliure competència. En aquest cas, però, qui promou el monopoli és la mateixa administració pública que hauria d’intentar evitar-lo”, constata Pallarols.