D’aquí a un any, els bars i restaurants que vulguin lliurar menjar a domicili hauran de demanar obligatòriament un permís específic. És el que preveu el pla d’usos que ha aprovat inicialment la Comissió de Govern de l’Ajuntament de Barcelona, que també regula el fenomen de les cuines i els supermercats fantasma. Quan el text s’aprovi definitivament (d’aquí a un any), els restauradors que reparteixin menjar o vulguin començar a fer-ho hauran de rebre el sí del consistori.

Encara es desconeix quin cost tindrà el permís per als restauradors, però la tinenta d’alcalde d’Urbanisme, Janet Sanz, ha avisat que els locals disposaran de dos anys (a partir de l’aprovació definitiva de la norma) per fer la petició dels permisos i adaptar-se per complir els requisits necessaris. Les cuines i els supermercats fantasma també hauran de demanar aquest permís, així com els locals de plats preparats.

Reconeixem que el ‘delivery’ ha vingut per quedar-se, però a partir d’ara haurà de complir uns requisits. Cal posar-hi ordre
Janet Sanz, tinenta d’alcalde d’Urbanisme

Reservar espai per als repartidors

A banda de gravar el lliurament a domicili pròpiament dit, el permís obligarà els propietaris dels locals a reservar un espai a l’interior perquè els repartidors descansin, en funció de les dimensions del negoci. També hauran de deixar un espai perquè hi puguin aparcar les bicis i els patinets elèctrics; les motos, lògicament, es podran seguir aparcant al carrer.

  • Restaurants de menys de 150 m², en carrers pacificats de més de set metres d’ample. Hauran de reservar 3 m² per cada 100 m² construïts per al descans dels repartidors i l’aparcament de bicis i patinets.
  • Restaurants de més de 150 m². Hauran de reservar 5 m² per cada 100 m² de superfície construïda.
  • Macrocuines i cuines fantasma. Hauran de reservar 10 m² per cada 100 m² construïts o per cada estació de cocció.
  • Locals de plats preparats. Hauran de reservar 5 m² per cada 100 m² de superfície.