El tancament d’oficines de bancs i caixes ha deixat barris de Barcelona deserts de caixers automàtics. Segons una anàlisi exhaustiva feta per l’Ajuntament de Barcelona per avaluar la situació després de la pandèmia, aquestes zones són Vallbona, Torre Baró, Baró de Viver i Sant Ramon. També hi ha gairebé una desena on la disminució del servei ha estat significativa com la Guineueta i la Teixonera.

El nombre de terminals bancaris al carrer ha patit un descens del 41 % al llarg de sis anys. Segons fonts municipals, a Barcelona hi havia 1.214 caixers bancaris a la via pública el 2018, mentre que l’any passat aquesta xifra era de 717.

Reducció destacada de caixers a Nou Barris

A banda dels barris sense aquest servei, el consistori ha detectat una reducció significativa pel nombre de persones afectades en vuit zones més. Preocupa la situació en dos barris d’Horta-Guinardó, la Teixonera i Montbau; tres més a Nou Barris, Ciutat Meridiana, Porta i la Guineueta; el Besòs i el Maresme al districte de Sant Martí; i la part nord del Poble-sec, a Sants-Montjuïc.

161 caixers nous en mercats, quioscos i metro

Per pal·liar el dèficit de terminals, l’Ajuntament va anunciar a principis de gener que Barcelona tindrà 161 caixers automàtics nous abans que finalitzi el 2023. S’instal·laran en quioscos i parades de metro, i també s’està fent una prova pilot en quatre mercats municipals. Un d’aquests equipaments és el Mercat del Besòs, on precisament s’ha detectat una disminució important de caixers.