Restauradors i comerciants han portat sacs de carbó al Palau de la Generalitat com a mostra de rebuig a les mesures adoptades per la Generalitat per frenar els contagis de la covid-19, i que suposen restriccions importants a la seva activitat econòmica.

El Gremi de Restauració, Barcelona Oberta i la Fundació Barcelona Comerç són algunes de les organitzacions participants en aquesta concentració de protesta. Els sacs de carbó, que porten el nom dels diferents consellers del govern, s’han entregat al registre de la Generalitat. Consideren que la gestió de la pandèmia que està fent el govern és nefasta i que s’està estigmatitzant activitats que “són segures”. Restauradors i comerciants també reclamen ajuts econòmics més importants perquè, sinó, asseguren, molts negocis es veuran abocats a tancar.

Entitats de la restauració i el comerç porten carbó als consellers de la Generalitat

Les restriccions coincideixen amb rebaixes

Les noves mesures que es comencen a aplicar aquest dijous, i que s’allargaran durant 10 dies, comencen amb l’inici de la campanya de rebaixes. Precisament, Salva Vendrell, president de Barcelona Comerç, ha assenyalat que la campanya de rebaixes era l'”última esperança” per a molts comerciants per poder salvar el negoci.

Els dos sectors demanen ajuts econòmics importants per poder pal·liar l’efecte de les restriccions que aplica el govern. En el cas de la restauració, les mesures es van aplicar el 21 de desembre i limiten la possibilitat de servir als clients a bars i restaurants, només a la franja d’esmorzar i de dinar.

En el cas del comerç, les noves restriccions han entrat en vigor aquest dijous, 7 de gener. Durant 10 dies, els centres comercials i botigues de més de 400 metres quadrats estan tancades. A més, durant el cap de setmana, també es prohibeix qualsevol activitat comercial excepte l’essencial.