El Departament de Salut insisteix que la situació epidemiològica després de les vacances de Nadal és “complicada” i demana que els propers 10 dies, mentre estiguin en marxa les noves restriccions, es redueixi al màxim la interacció social. Tot i això, la consellera de Salut, Alba Vergés, assegura que l’estatègia de vacunació està agafant un “ritme adequat”.

Justament aquest dijous han entrat en vigor les noves mesures decretades pel govern per intentar frenar l’increment de contagis de la covid-19. Aquestes mesures estableixen el retorn al confinament municipal de dilluns a diumenge, i el tancament dels centres comercials i les botigues de més de 400 metres quadrats. L’activitat esportiva es limita a l’aire lliure.

Arriben les vacunes de Moderna

Una setmana després de començar l’estratègia de vacunació contra la covid-19, Salut ja ha administrat unes 25.000 dosis de la vacuna de Pfizer. De fet, un 25 % dels avis de les residències catalanes ja han estat vacunats. Tot i això, destaca que un 5, 7 % de les persones a qui se’ls ha ofert la vacuna l’han rebutjada.

A partir de la setmana vinent a les vacunes de Pfizer caldrà sumar-hi les vacunes de Moderna. Primer n’arribaran poques dosis, 5.800, però la xifra s’anirà incrementant progressivament.

Primer contagiat a Catalunya de la variant britànica

Vergés també ha confirmat el primer cas a Catalunya d’una persona contagiada amb la nova variant britànica de la covid-19. Segons ha avançat Vergés en una entrevista a RAC1, es tracta d’una persona catalana que s’ha desplaçat fa poc al Regne Unit.