Alumnes amb mascareta classe escola
Foto: Clarens Val

(ACN) La cap de Medicina Preventiva i Epidemiologia de l’Hospital Vall d’Hebron, Magda Campins, ha insistit que les restriccions que es posen en marxa aquest dijous “arriben massa tard” i ha augurat que quan passin els 10 dies de vigència caldrà posar “mesures més estrictes”. En declaracions a Catalunya Ràdio, ha assegurat que, en només 10 dies, “frenar és difícil”, sobretot tenint en compte que la situació als hospitals és “pitjor” que en la segona onada i en espera de saber els efectes totals de Nadal. Per això, ha afirmat que als hospitals ja es preparen per convertir-se “en bona part” en centres covid.

Pel que fa a les escoles, Campins creu que seria un “error” tornar a tancar els centres educatius i veu de bon ull que es reprengui el curs dilluns, 11 de gener, fent proves PCR al personal. “No considero en absolut que sigui necessari”, ha afirmat Campins en ser preguntada sobre les peticions d’alguns col·lectius de l’educació de no reobrir els centres. “Seria un error tancar les escoles pel perjudici que provoca i el poc risc que representa”, ha manifestat. El tancament d’escoles, ha dit, només se’l plantejaria en situació de confinament domiciliari.

D’altra banda, ha destacat l‘”entusiasme” entre els sanitaris per l’arribada de la vacuna. Campins ha explicat que es va vacunar dilluns i que la bona acollida entre els sanitaris “ha de donar molta confiança” a la ciutadania. Segons la doctora, els efectes secundaris són semblants als que provoca la vacuna de la grip.