Per primera vegada, Renfe posarà a la venda aquest proper mes de gener fins a un 30 % dels bitllets de tot l’any vinent. Fins ara, l’operador ferroviari treballava amb una antelació de fins a tres o quatre mesos. Ho ha explicat al programa ‘reset’, de betevé, el responsable de serveis d’AVE i llarga distància de Renfe a Catalunya, Tomás Esteban.

‘reset’

“Aquest any, per primera vegada, traurem a la venda un 30 % de l’oferta fins al 10 d’octubre“, ha assegurat Esteban, que ha explicat que això els permetrà veure “quin és el nivell de recuperació que tindrem”.

Un 25 % menys de mobilitat per Nadal

Les festes de Nadal són dates en què, tradicionalment, hi ha molta “mobilitat familiar”, segons ha explicat el responsable de serveis d’AVE i llarga distància de Renfe a Catalunya. Tot i així, aquest any, “ha baixat moltíssim”, fins a “un 25 % per sota de l’habitual”, com a conseqüència de la pandèmia del coronavirus.

Guia de Nadal i covid

Per què no cal una PCR per viatjar en tren?

Tomás Esteban ha defensat el fet que no calgui fer-se una prova PCR abans de viatjar en tren perquè “són segurs al 100 %” i només s’hi han produït “situacions molt puntuals”. A més, ha argumentat, “als trens hi ha més renovació d’aire que als avions”, alhora que s’han incrementat la neteja i la desinfecció dels vagons.

Retorn dels diners

Així mateix, el responsable de Renfe ha volgut detallar que han anat ajustant l’oferta “setmana rere setmana”, com també s’ha “garantit el retorn dels diners dels bitllets de forma immediata des del primer moment”. Això, segons Esteban, “dona confiança perquè es mogui la gent” perquè saben que “no perdran els diners”.

Hem garantit el retorn dels diners dels bitllets de forma immediata des del primer moment
Tomás Esteban, responsable d’AVE i llarga distància de Renfe a Catalunya