La campanya de Nadal encara la recta final i molts barcelonins han aprofitat aquest cap de setmana per completar la llista de Reis. A més, aquest diumenge ha estat el primer festiu del 2022 en què les botigues han aixecat les persianes.

Els comerciants fan un balanç positiu de la campanya d’enguany i asseguren que han venut molt més que l’any passat, tot i que no han arribat a fer tanta caixa com abans de la pandèmia. A més, reconeixen que han notat el sotrac de la sisena onada. Joan Pérez, de la sabateria Ulanka, explica que l’augment de contagis i les restriccions han fet que no hi hagi tanta gent a les botigues: “La gent prefereix comprar en línia i hem notat que les compres per internet s’han disparat”.

Arriben els primers descomptes de l’any

Molts comerços han començat el 2022 amb anuncis de descomptes, sobretot al centre de la ciutat. Tradicionalment, les rebaixes comencen el 7 de gener, però des que el govern les va liberalitzar el 2012 moltes botigues prefereixen començar a fer ofertes els últims dies de la campanya de Nadal.

Aquest matí hi havia força moviment al Portal de l’Àngel, sobretot de gent de fora de Barcelona que aprofita el cap de setmana per anar de botigues. A més, alguns compradors reconeixen que el fet que hi hagi rebaixes els anima a comprar algun regal de més.