El pic de la sisena onada del coronavirus es podria assolir aviat: en la primera, o en la segona setmana de gener. Ho ha dit la investigadora del grup BIOCOM-SC, Clara Prats, en una entrevista aquest diumenge al matí a RAC1. “Si les dades reflecteixen el que està passant, el pic seria la primera setmana de gener; si no, se’ns mouria a la segona setmana”.

Prats ha apuntat també que abans d’arribar al cim cal que la taxa de contagis afluixi, fins que es transformi en plana i després de baixada. Tot plegat després de les festes de Nadal —en què molts han optat per fer-se tests d’antígens a casa—, que es podria traduir en pics de positius. “Hem d’esperar uns dies per veure com s’estabilitza”, assegura la investigadora, que afegeix que “podríem començar a veure una tendència positiva”.

Més crítics a les UCI, després de Reis

Pel que fa als casos de malaltia greu a les UCI podrien començar a incrementar-se després de Reis, tal com ha apuntat l’investigador del mateix grup Enric Álvarez, en aquesta ocasió, als micròfons de Catalunya Ràdio. “Hi ha la possibilitat que comencin a pujar els casos a les UCI després de Reis”.

De la mateixa manera que Prats, Álvarez augura assolir el pic d’aquesta sisena onada la setmana vinent, tot i que “no és segur”. “Cada vegada es fa més difícil detectar nous casos però, si mirem resultats PCR, han pujat de manera lenta”.

L’investigador també ha aprofitat l’ocasió per recordar que les terceres dosis de la vacuna “estan funcionant molt bé, fins i tot per evitar la malaltia”. En el cas de les persones amb dues dosis, poden agafar la malaltia “amb alta probabilitat, però el vaccí evita la malaltia greu”, ha puntualitzat.