Portal de l'Àngel ple de compradors aquest dilluns

(Agències) Israel ha detectat el primer cas de “flurona”, una infecció de coronavirus i grip alhora en una dona embarassada no vacunada infectada per tots dos virus, que ha donat a llum a l’Hospital de Beilinson. La pacient ha mostrat símptomes lleus, tot i que no estava immunitzada.

Covid a Catalunya, última hora

Últimes notícies del coronavirus a Catalunya i Barcelona avui: dades, certificat covid i passaport, vacuna per a nens i noves mesures

El Ministeri de Sanitat d’Israel estudia aquest cas inèdit per comprovar que la combinació dels dos virus no causa una malaltia més greu. “La malaltia és la mateixa. Són virals i causen dificultat per respirar, ja que totes dues ataquen les vies respiratòries superiors”, ha explicat Arnon Vizhnitser, director del departament de ginecologia de l’hospital, segons ha recollit el diari israelià ‘The Times of Israel’.

Les autoritats sanitàries d’Israel van informar aquest divendres que el país va començar a administrar la quarta dosi de la vacuna contra el coronavirus a pacients amb sistemes immunitaris afeblits. Israel ha fet front recentment a una quarta onada de contagis i a un nou augment dels casos. S’estima que només un 60 per cent de la població ja té la pauta completa de vacunació.