circ

(ACN) El president de l’Associació de Professionals de Circ de Catalunya (APCC), Jordi Príncep, acusa el govern de “generar por d’anar al teatre, al circ, al cinema i concerts i als actes culturals” amb les noves restriccions que es van posar en marxa la setmana passada. En una entrevista a l’ACN, creu que la reducció de l’aforament al 70 % és “una crida a no anar al teatre o a anar-hi menys”.

Príncep també ha alertat que els ajuntaments anul·len espectacles de circ que no es poden ajornar perquè són representacions pròpies de les dates de Nadal. Lamenta que les noves mesures signifiquen “pèrdua de públic, pèrdua econòmica i pèrdua de possibilitats de companyies que tornaven a reactivar-se després d’un any i mig sense poder treballar”.

Afegeix que, precisament, en aquest moment de reactivació de programació, es trasllada que “la cultura torna a ser un lloc insegur. Aquest és el missatge que s’està donant: la cultura és un lloc insegur i per tant s’ha de reduir l’aforament al 70 %”. En aquest sentit, apunta que el departament els va traslladar que només tenien registrat un 1 % de contagis dins de l’àmbit cultural, que és molt ampli.

Ajudes més enllà de les “pal·liatives”

Pel que fa les ajudes del Departament de Cultura, que només s’han anunciat, afirma que “són benvingudes”, però assegura que són “insuficients, perquè el sector està molt tocat de l’anterior crisi, falta una política cultural pública de manera estratègica, planificada en accions concretes i sostingudes en el temps i recursos econòmics. Ara amb aquesta crisi han abaixat la persiana algunes companyies i ha baixat el nivell de produccions. L’impacte no s’arregla només amb unes ajudes pal·liatives, tot i que les valorem” positivament, afegeix.

Des de l’Associació estan calculant l’impacte econòmic de les cancel·lacions, de la reducció d’aforaments a les sales i els crics de carpa.