Les botigues del centre de Barcelona esperaven que la campanya de Nadal d’enguany donés un gran impuls a la recuperació del sector del comerç, que ha estat fortament perjudicat per la crisi econòmica derivada de la pandèmia. La intenció era tornar a assolir els nivells de vendes de l’hivern del 2019, però l’aparició de la variant òmicron de la covid-19 i les noves restriccions imposades per les administracions ho han canviat tot. Així ho apunta Núria Arnau, membre de la junta Barna Centre: “Hem anat tirant, però tan bon punt comencen amb restriccions, automàticament va baixant tot“.

Molta gent passejant i poques vendes

Tal com han explicat alguns comerciants a betevé, malgrat hi ha força afluència de persones als carrers més cèntrics de la ciutat, no s’està materialitzant en una recaptació superior a les caixes. Ángela Calvet, de la botiga Calpa de bosses de mà, explica que les vendes començaven a despuntar, però tot ha canviat amb l’empitjorament de la pandèmia: “Anàvem millorant de mica en mica, de gent d’aquí i de turisme, però arran de la sisena onada ha fet una davallada“.

Els botiguers asseguren que, tot i que encara queden uns quants dies per acabar la campanya de Nadal i la recta final de les compres de Reis, les previsions de vendes han caigut de manera considerable. Ara fa uns dies, els venedors ja van alertar que durant la setmana prèvia a Nadal es va registrar menys activitat de l’habitual, i encara no s’ha capgirat la situació.