Foto dona treballant
Foto: ACN

Barcelona Activa, l’agència econòmica municipal de l’Ajuntament de Barcelona que té com a objectiu impulsar l’ocupació a la ciutat, ha gestionat durant el 2021 més de 1.800 ofertes de feina, 1.600 per a contractacions laborals i 200 de contractes en pràctiques.

Les empreses es dirigeixen als serveis de Barcelona Activa amb les seves vacants, i també ho fan les persones candidates que cerquen feina per formar part de les borses de treball. S’han gestionat una mitjana de cinc vacants al dia que han donat com a resultat la incorporació de 800 persones al llarg del 2021, en feines de diferents sectors i ubicades a Barcelona i a l’àrea metropolitana.

El 87 % de les ofertes s’ubiquen a la ciutat de Barcelona, la resta a l’àrea metropolitana, i principalment han predominat els àmbits d’ocupació de serveis a les empreses, telecomunicacions i TIC, comerç i turisme. De les ofertes laborals gestionades a través d’aquest ens, un 17,6 % són perfils vinculats a les TIC que requereixen un elevat component de competències digitals.