Alguns treballadors de Little Buddha estan en peu de guerra. Per fer front al que diuen que és una “repressió laboral” es van constituir legalment en la secció sindical de la CGT. Segons diuen, sembla que aquest fet no va caure bé a la companyia i van començar a incrementar-se les desavinences.

Segons explica a betevé l’Alina Robledo, de l’associació sindicat de la CGT, han rebut multes de fins a 60 dies de sou i feina per crear un compte de Twitter perquè la companyia assegura que les etiquetes públiques que s’hi utilitzen són de l’empresa. Per aquest fet, la secció sindical de la CGT ha afirmat que ha rebut una demanda de 150.000 euros per l’activitat que tenen a Twitter. El sindicat diu que hi ha situacions denunciables de discriminació en el cas d’una treballadora embarassada que ha estat suspesa de sou per haver secundat la vaga del 8 de novembre i també per anar al metge en horari laboral.

Queixes laborals

Els manifestants, que han secundat la protesta, diuen que els llocs de treball s’han degradat i que ara fan tasques que equivalen a categories inferiors. També s’han queixat de rebre “recriminacions” per no assistir a reunions o activitats fora del seu horari laboral. A més, els treballadors, diuen hi ha queixes sobre els canvis continuats en l’organigrama de la companyia.

Els treballadors volen negociar

Segons els treballadors, ara per ara no tenen pensat convocar més mobilitzacions. La prioritat diuen és obrir un període de negociació amb l’empresa per tal de solucionar les diferències i arribar a una entesa. Arran d’aquestes denúncies que han fet els treballadors, betevé s’ha posat en contacte amb la companyia, que ha declinat fer declaracions.