Coodin fa principalment tasques de promoció, difusió i comunicació d’eixos comercials, fires i mercats. Fomenta l’associacionisme, redacta informes i fa recerca i diagnosi del territori. Els quatre socis del projecte treballen des de l’espai de cotreball Sinèrgics, de Baró de Viver.

Pedro Imaz, soci fundador de Coodin explica que ara fa un any que van decidir formar-se com a cooperativa. “Creiem en una ocupació de qualitat, per això pensem que el format de cooperativa ho dona,” afegeix Imaz. Jaume Colillas, soci fundador de Coodin, explica que l’equip està format per persones provinents de diverses especialitats professionals. “Som experts en diferents zones i això enfocat al comerç jo crec que és un valor afegit que altres empreses no poden donar,” assegura Colillas.

La cooperativa va néixer arran d’un pla d’ocupació municipal que va posar en marxa l’Ajuntament el 2016. Jesús Mir, soci fundador de Coodin, explica que treballar amb el comerç de proximitat és un valor molt important. “El comerç és el que dona sentit a la trama de la ciutat, de les accions que es desenvolupen als mercats o a les associacions de comerciants,” comenta Mir.

Pau Cortés, soci fundador de Coodin, comenta que en aquest any han desenvolupat projectes a diferents zones de Barcelona, tant de dinamització comercial com de tipus social.

El mes de juny la cooperativa va ser premiada als Reconeixements Coopcat 2017, que atorga la Confederació de Cooperatives de Catalunya, en la categoria d’Ocupació de Qualitat.