L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, estat la primera a intervenir. Davant del president del Parlament, Roger Torrent, i el delegat del Govern a Catalunya, Enric Millo, ha assegurat que “el que és bo per a Barcelona, és bo per a Catalunya i per a Espanya”, tot parafrasejant l’exalcalde i expresident de la Generalitat, Pasqual Maragall.

Colau ho ha dit després d’advertir que “deixem enrere un any que no ha estat senzill”, tant pels atemptats de la Rambla com per la conjuntura política, però ha afegit que “si hi ha res que genera el màxim consens” entre tots “és que Barcelona és un dels principals actius”.

L’alcaldessa Colau també ha lloat el compromís de GSMA (l’empresa que organitza el congrés) amb Barcelona i ha sentenciat que “Barcelona està preparada per liderar la quarta revolució industrial de les noves tecnologies”.

“No ens n’heu de convèncer”

El conseller delegat de la GSMA, John Hoffman, ha preguntat als seus interlocutors: “Per què necessiteu vendre’ns res? No ho puc entendre”. En aquest sentit, Hoffman ha instat les empreses i institucions a “estar convençuts de vosaltres mateixos” perquè, ha dit, “amb totes les distraccions d’aquí i d’arreu del món potser esteu perdent la confiança”.

Hoffman ha rebaixat la tensió sobre la possibilitat que el MWC marxi de Barcelona per la inseguretat social o política: “Teniu la gent, l’entorn, les eines… Tot està a lloc. No ens n’heu de convèncer.” Alhora, ha allargat la mà: “Som companys i els companys s’ajuden”, i ha afegit que treballarà “amb tothom per assegurar que tenim les condicions i l’entorn adequats per a l’edició del 2018 i més enllà”.

L’empresa i l’acadèmia es donen la mà

A banda de les institucions, l’acte també ha tingut una presència molt destacada del sector empresarial i l’acadèmic. Una taula rodona ha reflexionat sobre el futur de les tecnologies a Barcelona i de la importància de mantenir el Mobile a la ciutat. Hi han participat, entre d’altres, el president del FC Barcelona, Josep Maria Bartomeu, la vicerectora de Planificació Estratègica i Recerca de la UOC, Marta Aymerich, i el president a Barcelona de l’Institut of Science and Technology-BIST, Andreu Mas-Colell.