Ja són cinc mesos de protestes i dos de vaga indefinida. Aquest  dimarts els examinadors de trànsit, a més,  han fet una concentració davant de La Campana.  Aquesta reivindicació a la Direcció Provincial de Trànsit és la mateixa: reclamar un complement salarial que, segons els treballadors, van pactar fa 10 anys amb la DGT i que l’empresa no ha aplicat mai. “Per la dignificació dels llocs de treball” o “Dimissió” són alguns dels lemes que s’han pogut llegir a les pancartes dels manifestants.

Els sindicats calculen que en cada jornada d’aturades s’anul·len al voltant de 1.500 proves, un fet que perjudica autoescoles i alumnes, que han d’esperar molt de temps per examinar-se.  A hores d’ara ja són 175.000 les proves anul·lades a Espanya i 31.000 a la demarcació de Barcelona. A Catalunya hi ha 112 examinadors de Trànsit que realitzen 13 exàmens diaris cadascú.

Els examinadors són conscients de la situació però asseguren que seguiran amb la reivindicació fins al final perquè, segons expliquen, la DGT sí que té els diners per fer front al complement salarial específic que demanen.

Durant la protesta els manifestants han rebut el suport del sindicat francès SNICA F O que ha manifestat tenir el mateix problema des que el govern d’Hollande va privatitzar l’exàmen teòric. D’altra banda, també els han donat suport des de la Junta de Personal de l’Administració de l’Estat, des d’on han aprofitat per desmentir que els considerin  poc solidaris amb la resta de treballadors de l’Administració.

A Madridi ha hagut una reunió per solucionar el conflicte i encara no es coneixen les propostes per fer-ho.

Les autoescoles, perjudicades

Després de mesos de vaga d’examinadors, les autoescoles i els alumnes són els grans perjudicats. La llista d’espera per fer l’examen pràctic s’allarga, en alguns casos, fins a mesos. Això ha fet baixar el volum de feina i ha perjudicat alguns negocis. De fet, 34 autoescoles han tancat, de les quals 14 ho han fet de manera definitiva.