El Gremi ha aconseguit unes 4.000 signatures més del mínim necessari i les ha recollit en 49 dies, menys de la meitat del temps màxim previst, que és 120 dies. Un cop presentades les firmes al registre, comença la tramitació de la iniciativa ciutadana. Els plans del Gremi és que la modificació es debati a la Comissió d’Ecologia, Urbanisme i Mobilitat del mes de desembre i que l’aprovació final es faci al plenari del març o l’abril. Per aconseguir-ho tenen el suport de tots els grups a l’oposició, amb l’excepció de la CUP.

Els responsables del Gremi de Restauració han tornat a lamentar la falta de diàleg amb el govern municipal, amb el qual no han parlat des del juny. Defensen que davant els perjudicis que els provoca l’actual normativa han optat per renunciar a “qüestionar íntegrament l’ordenança, tal com seria el desig del sector” i n’han plantejat una “modificació de mínims”. Entre els canvis que demanen destaca la flexibilització de les distàncies i de l’accessibilitat als locals, a més d’una ampliació dels horaris en temporada alta.

Impugnaran el reglament de participació

Coincidint amb la presentació de les signatures, el Gremi ha anunciat que presentarà un recurs contenciós administratiu contra el nou reglament de Participació Ciutadana que l’Ajuntament va aprovar a l’octubre. Consideren que la nova normativa s’allunya de la Carta Municipal, que preveu que les entitats puguin impulsar iniciatives ciutadanes sense haver de recollir firmes.

El govern dona la benvinguda a la iniciativa

El regidor de Paisatge Urbà, Daniel Mòdol, ha aplaudit la iniciativa ciutadana que ha impulsat el Gremi de Restauració. Considera que és una “bona notícia” que permet incloure tots els actors en el debat sobre la regulació de les terrasses. Mòdol assegura que iniciatives com aquesta “fan enfortir la participació ciutadana i generar marcs de diàleg”. El regidor, però, ha desmentit els responsables del Gremi i assegura que els contactes entre l’Ajuntament i l’entitat “són permanents”.