Una de les novetats d’aquesta edició ha estat la presentació de camions de gran tonatge i 100 % elèctrics. També la casa elèctrica, la e-Casa, una activitat promoguda per l’Institut Català d’Energia que mostra el funcionament d’un habitatge alimentat a partir de plaques solars que, alhora, pot subministrar energia a un cotxe.

Expoelectric és la fira més important del sector al sud d’Europa i aquest any ha augmentat el nombre d’expositors. En total n’hi ha 53. També ha preparat debats sobre els vehicles elèctrics, activitats lúdiques i l’e-Concert. El grup In Crescendo ha cantat en directe mentre vehicles elèctrics lleugers circulaven pel voltant. D’aquesta manera han fet evident un dels avantatges d’aquests automòbils: que no fan soroll.

Des de l’organització de la fira es mostren satisfets amb l’acollida que té entre un públic cada vegada més interessat pels vehicles elèctrics. Ramon Caus, director d’Expoelèctric, assegura que han duplicat les vendes: “Abans la gent venia a mirar i ara ja venen a comprar. Estem intentant que la gent es plantegi comprar vehicles elèctrics.” Tot i això, reconeix que les xifres encara són baixes i esperen que creixin aviat.