A Mercabarna-flor ja es respira el Nadal. A la 34 edició de les Mercademostracions s’han acostat floristes i decoradors de tot l’estat per presentar les darreres propostes i tendències.

L’organització de la mostra confia que el context polític català no afecti les vendes en un sector que comença a sortir de la crisi. Miquel Batlle, president de l’Associació de Majoristes Mercabarna-flor es mostra optimista de cara a la campanya de Nadal, perquè “ja som un sector prou difícil de tirar-lo cap amunt però crec que hem anat cap amunt en comptes de cap avall, per tant, crec que ens no ens ha afectat del tot.

Explosió de colors i combinacions cromàtiques

Els vermells, els blancs i els daurats sempre són presents en els guarniments nadalencs. No obstant això s’han presentat novetats en els elements típics, com arbres o corones, que passen per l’aposta per colors metàl·lics, daurats i fins i tot àcids.

Altres novetats, com unes boles negres, provenen d’Àsia. L’Aba Solé, comerciant present a la fira, explica que aquestes boles “són pissarres, porten el guix i hi pots escriure posant missatges subliminals”.

L’artista floral Montse Bertran creu que la gent ara afronta el Nadal amb més alegria que anys enrere perquè la situació econòmica està millorant. Això, segons la mateixa font es tradueix en els guarniments. “Es barregen molt el granat amb el carbassa, amb colors torrats amb colors terra. El blanc i els grisos són també colors que tenen molta llum.”

La major part dels 2.500 floristes i decoradors presents a Mercabarna-flor són catalans que a més del gènere també exporten les idees per fer més bonic i original el Nadal.