L’Ajuntament, que ja havia demanat un ajornament, ha valorat positivament la suspensió perquè, diuen, dóna marge per activar un protocol per ajudar a les famílies ocupants. Segons fonts del consistori, la propietat ja ha presentat la suspensió del llançament als jutjats.

La decisió de la propietat l’ha fet pública aquest dijous el tercer tinent d’alcalde, Jaume Asens, des del seu compte de Twitter:

L’objectiu de la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca és que la Sareb, que s’encarrega de la gestió del deute hipotecari, “cedeixi l’edifici a l’administració pública perquè compleixi les seves funcions socials”, segons ha explicat al portaveu de la PAH, Carlos Macías. La plataforma reclama també que les set famílies que viuen a l’immoble del carrer d’Hostafrancs “paguin un lloguer social, ja sigui en el propi edifici o en un altre espai”.

Precisament, el síndic va reclamar aquesta setmana una suspensió del llançament i va iniciar una investigació d’urgència per analitzar la situació de les famílies a l’edifici, ocupat des del febrer de 2015.