Jaume Asens, regidor de Sants-Montjuïc "Ell entenia que aquest protocol no és cap llei, és el que ens ha manifestat els serveis jurídics, i que a ell no el vinculava. Feia una interpretació suis generis i per això s'han despertat les alarmes en els serveis jurídics de la casa, si hi ha jutges que comencen a desatendre els acords als que arriben institucionalment aquells de qui depenen tenim un problema. Nosaltres el que hem demanat des de serveis socials és una ampliació de termini, necessitem dos mesos, per poder avaluar la situació de les famílies que estan allà i poder donar sortida per evitar que es trobin al carrer."

Jaume Asens ha explicat que la intervenció del consistori es produeix arran de la petició de la mateixa PAH, que va indicar que, al bloc ocupat del carrer d’Hostafranc,s hi viuen famílies en situació de vulnerabilitat amb menors d’edat. Després de l’analisi dels Serveis Socials, l’Ajuntament ha demanat que s’ajorni el desallotjament dos mesos fins a trobar una solució.

El regidor del districte de Sants-Montjuïc ha estat crític amb el magistrat del Jutjat d’Instrucció número 17, encarregat del cas, de qui ha exposat que no ha seguit el protocol signat fa dos anys per l’Ajuntament, la Generalitat, el TSJC, el Col·legi de Procuradors i el Col·legi d’Advocats per a casos de famílies vulnerables.

Segons Asens, aquest protocol s’havia posat en marxa quatre vegades amb èxit i aquest és el primer cop que un jutge decideix no aplicar-lo. Com a resposta, l’Ajuntament farà una queixa a la degana i al president del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya “perquè no s’estableixi un precedent d’incompliment”.

El regidor ha expressat la seva preocupació per la imputació de la fiscalia a les famílies que viuen al bloc, acusades d’un delicte d’usurpació, i ha asseverat que no hi ha cap raó per desallotjar l’edifici amb urgència perquè “no hi ha cap projecte previst” i encara cal que la Sareb executi la hipoteca sobre els seus antics propietaris.