XAVIER TRIAS, president del Grup Municipal de CiU "S'acaba d'aprovar que continuem sent la capital del Mobile fins al 2023 i això jo crec que és un èxit col·lectiu." ADA COLAU, alcaldessa de Barcelona "Molt bé, moltes gràcies regidor, efectivament vostè s'ha avançat en la notícia que hem conegut fa una estona però que reservàvem pel final del ple. En tot cas, donar-nos l'enhorabona col·lectiva com a ciutat i com a consistori." I just després del ple s'ha oficialitzat la notícia. El GSMA, l'organitzador del Congrés, ha confirmat per unanimitat des de Shangai que ratifica Barcelona com a seu del Mobile World Congress i com a capital mundial del mòbil. D'aquesta manera la fira es consolida a la ciutat 8 anys més, fins al 2023. El titular ha desfermat felicitacions per part de tothom, també de l'alcaldessa. Ada Colau, però, ha destacat sobretot el repte que afronta ara la ciutat: ampliar els beneficis d'aquest esdeveniment a tota la ciutadania. ADA COLAU, alcaldessa de Barcelona "Hem de ser capaços de posar de la nostra part i d'utilitzar el lideratge públic per fer que, efectivament, un gran esdeveniment com aquest serveixi per redistribuir millor l'impacte econòmic i la riquesa que genera en el conjunt de la ciutat." El conseller d'Empresa i Ocupació, Felip Puig, ha qualificat la notícia d'il·lusionant, i ha destacat la bona entesa entre les diferents institucions que han participat en les negociacions. FELIP PUIG, conseller d'Empresa i Ocupació "La impressió del Govern de Catalunya és que això és gràcies a un bon treball de concertació, de treballar tothom amb un mateix objectiu i de bon diàleg institucional." La renovació de Barcelona s'ha imposat per sobre de 5 altres candidatures, entre elles París, que també optaven a organitzar el congrés a partir de 2018.

La nova presidenta del Mobile Word Capital, l’alcaldessa Ada Colau, ha comparegut des de la Fundació d’aquest ens per explicar la ratificació, per unanimitat, de la ciutat de Barcelona com la seu de la Mobile Word Capital i del Mobile Word Congress fins al 2023. Aquesta confirmació l’han sabut aquest dimarts mateix, ha dit, després que rebessin la trucada del GSMA, l’entitat que organitza el congrés mundial de telefonia mòbil, des de Shangai.

Colau admet que ara “el consistori té el repte de consolidar i millorar, en la mesura del possible, el lideratge del Mobile, especialment en el vessant més social. Treballarem per redistribuir l’impacte econòmic en el conjunt de la ciutat i perquè tingui aplicacions dins l’àmbit social i ambiental”. A més, Colau ha volgut aclarir que “es garanteix la demanda hotelera del congrés” i que la suspensió de places hoteleres no en perjudicarà la celebració.

El president de la Fira de Barcelona, Josep Lluís Bonet, també ha expressat plena satisfacció en nom de l’equip de la fira “és una bona noticia que ha estat possible perquè hem treballat junts: Barcelona, Catalunya i Espanya. Tots treballem pel servei del país”. Felip Puig, conseller d’Empresa i Ocupació, ha dit que “aquesta es una notícia francament satisfactòria i molt il·lusionant. Crec que tota l’experiència acumulada i els èxits que s’han anat produint són un factor important perquè s’hagi aconseguit aquest acord”.

Victor Calbo Sotelo, subsecretari del Ministeri de Foment, ha insistit en que aquest dimarts és “una jornada de celebració” i que, dins del món de les noves tecnologies, la frase “ens veiem a Barcelona”, sense necessitat d’afegir a quina celebració ni quina data, mostra de la dimensió del Mobile.

John Hoffman, president de GSMA, ha afirmat que “estem encantats d’anunciar que Barcelona seguirà sent la seu del Mobile durant els propers vuit anys i estem emocionats per seguir construint a sobre de l’èxit dels darrers anys”. L’edició de 2015 va atreure més de 94.000 visitants de 200 països i hi va haver més de 2.000 expositors.

Barcelona és la capital del Mobile Word Congres de fa 10 anys, quan es va traslladar des de Canes. Estudis econòmics independents atribueixen al congrés de 2015 l’aportació de 436 milions d’euros a l’economia de la ciutat. També apunten a la creació de 12.675 treballs temporals.