JORDI WILLIAM CARNES, director general de Turisme de Barcelona "Jo crec que Barcelona té una bona oferta en aquest moment. Fins ara, aquest any mateix, no ha tingut cap problema. Però hem de ser capaços que aquest tipus de situació de reflexió no aturi ni la seguretat jurídica ni la capacitat de generar noves activitats." MIQUEL VALLS, president de la Cambra de Comerç de Barcelona "La col·laboració público-privada ha sigut novament un dels èxits del model com s'ha demostrat amb aquest èxit." MIGUEL ÁNGEL FRAILE, secretari general Confederació de Comerç de Catalunya "És un gran encert, és un èxit per a la nostra ciutat, i per tant un gran benefici per a l'activitat econòmica, i de manera especial per al comerç. Això generarà molts llocs de treball." VICENÇ TARRATS, secretari Política Territorial Barcelonès CCOO "Esperem que tot el que representa el Mobile afecti també a la indústria, que la indústria barcelonina i catalana aprofitin també aquesta oportunitat."

El sector turístic és un dels que més han celebrat la notícia. El Gremi d’Hotels, en un comunicat, l’ha qualificat de “fantàstica” i ha agraït la “implicació de tots els hotelers, que han estat clau per mantenir” el congrés de telefonia. Més enllà ha anat el president executiu de Turisme de Barcelona, Joan Gaspart, que considera els hotelers “artífexs d’aquest èxit.” El director general d’aquest consorci, Jordi William Carnes, ha assegurat que, tot i la moratòria aplicada pel nou govern municipal, s’ha demostrat que l’oferta hotelera actual de Barcelona és suficient per acollir els assistents al Mobile. Ha afegit, però, que “hem de ser capaços que aquest tipus de reflexió no aturi la capacitat de generar noves activitats”.

Des de la Cambra de Comerç de Barcelona, el president Miquel Valls ha destacat que ha funcionat de nou “la col·laboració entre els sectors públic i privat” i ha felicitat totes les administracions per la implicació. El sector del comerç ha posat l’accent en el “benefici que suposa per a l’activitat econòmica” tant la celebració del congrés com la capitalitat de Barcelona com a Mobile World Capital. “Això generarà molts llocs de treball”, ha afirmat el secretari general de la Confederació de Comerç de Catalunya, Miguel Ángel Fraile.

En la mateixa línia s’ha expressat el sindicat Comissions Obreres. En aquest cas, el secretari de Política Territorial del Barcelonès, Vicenç Tarrats, confia que “tot el que representa el Mobile afecti també a la indústria de Barcelona i de Catalunya”, en el sentit de generar un pol d’activitat que afavoreixi la creació d’ocupació de qualitat.