La Marina Barcelona 92, la Marina Vela i la Marina Port Vell concentraran el 94% de les inversions previstes per als pròxims tres anys de les empreses sòcies del Barcelona Clúster Nàutic amb 38,5 milions d’euros, 30 milions i 15 milions respectivament.

En el primer cas, els diners es destinaran a la instal·lació d’un nou sistema per aixecar iots de fins a 105 metres d’eslora des de l’aigua. La Marina Vela comptarà amb 136 amarres per a embarcacions de fins a 40 metres d’eslora i una marina seca per a 222 vaixells. Per últim, la Marina Port Vell podrà oferir 162 amarradors a iots de fins a 120 metres d’eslora.

L’estudi sobre l’impacte econòmic del sector calcula que aquestes injeccions generaran 1.586 llocs de treball, entre noves places a les empreses que realitzaran les inversions i les que hi estaran vinculades indirectament.

721 llocs de treball directe al sector nàutic

51 socis del clúster que treballen específicament en el sector nàutic, altres socis com el Museu Marítim o la Facultat de Nàutica de la UPC no s’inclouen en aquest grup, donen feina a 721 persones, segons les dades de l’informe.

La construcció i reparació de naus és l’àmbit que genera més ocupació, representa el 46,5% dels treballadors de les empreses membres. La segueixen els ports i marines, com el Port Olímpic o la Marina Vela, amb 187 empleats. Amb menys representació, trobem les institucions i entitats sense ànim de lucre amb un 12% de l’ocupació, el lloguer de iots (9%) i altres empreses que ofereixen productes i serveis ben diversos que van des de la indumentària fins a l’assessorament jurídic (6%).