La PAH vol evitar l’imminent desallotjament del bloc de pisos, situat a Hostafrancs. Per això han organitzat una remullada davant de l’edifici i han convidat la gent a difondre’n les imatges a les xarxes socials amb l’etiqueta #MullatPerLaBordeta. A la plaça, veïns, membres de la PAH i les persones que actualment viuen a l’edifici s’han llançat galledes d’aigua per fer pressió públicament davant del desallotjament cautelar. Algunes d’aquestes famílies sense recursos tenen menors d’edat al seu càrrec. També hi viuen dos prejubilats.

Els veïns volen que es freni l’ordre de desallotjament, perquè si no les persones que hi viuen n’hauran de marxar en set dies. L’Ajuntament ha enviat un recurs al jutjat per demanar que s’ajorni dos mesos el desallotjament, fins trobar una solució, però encara no ha rebut resposta per part de tribunal. Esperen tenir-la aquesta setmana. També la Generalitat de Catalunya està mitjançant per evitar el desallotjament.

Paral·lelament, la PAH ha recorregut al Tribunal d’Estrasburg i ha sol·licitat que aturi el desallotjament, com ja va passar en un cas de desnonaments a Salt. Els veïns de l’immoble van enviar la petició divendres i preveuen rebre una resposta la propera setmana.

Al febrer, la PAH, coincidint amb el seu sisè aniversari, va ocupar aquest bloc de pisos de la Societat de Gestió d’Actius Procedents de la Reestructuració Bancària (la Sareb, el “banc dolent”). Abans era propietat de la família Riera-Marsá. És a la cantonada de la carretera de la Bordeta amb el carrer d’Hostafrancs de Sió, al barri d’Hostafrancs, però es coneix com el Bloc la Bordeta.