L’Ajuntament va treure a concurs set solars

per convertir-los en edificis de cohabitatge i el terreny del carrer d’Ulldecona, número 26, al barri de la Marina del Prat Vermell, n’és un. Alguns veïns, mitjançant la cooperativa Llar Jove, ja s’han començat a moure per posar les bases d’un projecte nou per construir un edifici en aquest solar, i de fet ja n’han posat la primera pedra.

Es tracta d’un edifici amb 32 habitatges que l’Ajuntament proporciona en règim de cessió d’ús per a 75 anys. Durant aquest temps, els veïns no han d’abonar un lloguer mensual convencional, sinó un de fix mensual que és independent de les oscil·lacions del mercat. El projecte comença des de zero i amb la mirada dels veïns a sobre des que s’hi posa la primera pedra.

Disseny i espais de l’habitatge, a gust dels que hi viuran

Un dels punts que resulten més atractius als futurs veïns és el fet que ells també tenen dret a dir-hi la seva. Braç a braç amb els arquitectes, els futurs veïns del bloc poden plantejar el disseny d’aquest habitatge nou. A més, poden decidir quins usos tindran els diferents espais de l’immoble. Espais verds, bugaderia, zones de treball, cuina, menjadors… tot serà distribuït a gust dels veïns. Amb aquest tipus d’habitatges el veïnatge fa una passa endavant, i ara el terme “veí” per a ells passarà a ser encara més proper, ja que des de les bases de la construcció tots hauran cooperat conjuntament.

“No és la solució a l’habitatge”

Lucía Martín, regidora d’Habitatge, ha deixat clar que el consistori no pretén solucionar un tema tan complex com l’habitatge amb aquest tipus de blocs. “Això sí, ajuda, i és una mesura complementària”, ha afegit.