La regidora d’Habitatge, Lucía Martín, ha estat una de les primeres veus en celebrar l’aprovació al Parlament del decret llei amb mesures urgents sobre habitatge. Martín ha destacat que “després de sis mesos de negociacions tenim un bon decret” que no té res a veure amb el primer intent del govern de Quim Torra per fer una normativa sobre habitatge.

La regidora ha admès que “queden moltes coses per fer”, però ha assegurat que el decret “és un pas endavant importantíssim”. Qui també s’ha pronunciat han estat les entitats a favor del dret a l’habitatge, que han seguit la votació des de dins del ple del Parlament. La portaveu de l’Observatori DESC, Irene Escorihuela, ha aplaudit que en la lluita contra els desnonaments “s’inclouran les extincions de contracte”, cosa que fins ara acabaven “en desnonaments invisibles”.

En paral·lel, la portaveu de la PAH, Lucía Delgado, ha criticat contra els tres grups polítics que no han donat suport al decret llei. Al PSC ha demanat que “es decanti clarament si està a favor de la ciutadania o dels ‘lobbies'”, mentre que a Cs i al PP els ha adreçat un missatge contundent: “No veure el patiment de les famílies que han sigut desnonades és un insult. Aquests partits no haurien ni d’existir”, ha sentenciat.