Moltes persianes abaixades de bars i restaurants durant el primer dia d’aplicació de les restriccions de la Generalitat per aturar la covid-10. Tot i que la majoria han optat per tancar el negoci, alguns establiments han decidit servir cafès i esmorzars per emportar-se, i també hi ha restaurants que ofereixen menús per menjar a casa o a la feina. Els establiments que també han abaixat aquest divendres la persiana són els centres d’estètica, mentre que les perruqueries continuen obertes amb normalitat.

Tot i que el compliment de les restriccions és generalitzat, també hi ha alguns bars i restaurants que han optat per no complir amb la mesura, en espera de la resolució del TSJC, i han obert el negoci amb normalitat. A Twitter alguns usuaris han denunciat aquests situacions, que han estat més freqüents en forns que ofereixen servei de restauració.

Bar obert tot i les restriccions

PIMEC alerta de pèrdues milionàries

El tancament dels establiments de restauració ha canviat completament la fesomia d’algunes zones de la ciutat, com el carrer de Rogent, al barri del Clot, aquest divendres inusualment desèrtic. Segons els càlculs de PIMEC, aquests 15 dies de tancament de bars i restaurants deixaran d’ingressar 780 milions d’euros, mentre que els ajuts anunciats pel govern només cobriran el 5 % de la facturació que es perdrà durant aquestes dues setmanes. Segons la patronal catalana, el tancament de la restauració afecta uns 45.000 establiments i més d’un 6 % dels treballadors del país, el que suposa un cop dur per un sector que tot just començava a remuntar després del confinament.

Centenars de restauradors i treballadors del sector s’han manifestat aquest divendres al migdia a la plaça de Sant Jaume per protestar contra aquesta situació.

Resignació entre els comerciants

La indignació del sector de la restauració contrasta amb la resignació dels comerciants que veuen limitat l’aforament dels establiments al 30 %. No noten tant el canvi perquè, asseguren, molts continuaven limitant l’accés dels clients a les botigues i la gent, asseguren, s’ha acostumat a fer cua al carrer.

Cartell aforament botiga

Comparteix a: