Des que es va saber la voluntat del govern català de tancar bars i restaurants durant 15 dies, molts restaurants han fet ple a tots els àpats. Sònia Solà, de la Bodega Sepúlveda, explica que ho té tot reservat i ha hagut de dir que no a molts clients interessats a anar-hi a dinar o sopar abans que tanqui. “La gent et vol donar suport i és d’agrair”, explica. “Des del 1952 mai no havíem hagut de tancar, és un cop molt dur”.

Ara el neguit de la majoria de restauradors rau en el fet que el tancament s’allargui més de 15 dies. Mentrestant, molts intentaran trampejar com puguin amb els menús per emportar-se. És el cas de la Fonda Pepa, un establiment a Gràcia nou de trinca. Va obrir per primera vegada dimecres i aquest dijous a la nit ja ha de tancar. “No pots aguantar 15 dies amb això tancat. Si abaixes la persiana ja estàs perdent diners. Has de tenir uns estalvis que ara mateix ni nosaltres ni cap restaurant de la zona en té”, assegura Pedro Baño, un dels propietaris de la fonda.

Al costat de la Fonda Pepa, al restaurant familiar Cal Boter, just s’estaven recuperant del primer confinament. A poc a poc havien pogut treure alguns treballadors de l’ERTO però, a partir d’avui, hi tornen tots. Al Cafè Zurich, amb una de les terrasses més famoses de la ciutat, la meitat de la plantilla encara no havia tornat a treballar. El propietari, Andreu Valldeperas, considera exagerada la mesura de fer-los tancar. “És injust després de tants sacrificis”.