El secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon, ha fet una crida a complir les restriccions que ha dictat la Generalitat per frenar el creixement de contagis de coronavirus, entre les quals hi ha el tancament de bars i restaurants durant 15 dies i limitar l’aforament a comerços. Per això, ha advertit: “Ens hi juguem poder tornar a obrir bars i restaurants i treure l’aforament al comerç”.

Argimon ha demanat a la ciutadania pensar en els treballadors i famílies que hi ha darrere del sector de la restauració abans de fer un desplaçament “no necessari”. “Pensem si val la pena, pensem-ho per aquesta gent que està patint i sense feina”, ha dit. També ha demanat pensar en els hospitals i ha advertit que “si omplim els hospitals amb malalts covid no podrem donar atenció a altres malalts greus”.

“La crispació és caldo de cultiu per a l’extrema dreta”

El secretari de Salut Pública ha reconegut que la ciutadania “està cansada” i que les mesures que s’han pres “esgotaran més”. “Psicològicament tots estem esgotats”, ha afegit Argimon, que ha alertat que les noves restriccions “esgoten mentalment” i que “aquest esgotament es pot convertir en crispació”. En aquest sentit, ha advertit que “la crispació és caldo de cultiu per a l’extrema dreta”.